Noget jeg virkelig elsker her i livet, er at møde mennesker som sprudler af livskundskab, inspirerer, åbner ens verdensbillede, tilføjer nye indsigter til ens lille hjerne, hvad enten vi taler fagligt, historisk, videnskabeligt, filosofisk, spirituelt, menneskeligt + det løse 😉

Tilbage i november 2019, mødte jeg en helt fantastisk person (blandt mange), som på mange måder har sat refleksioner i gang, på flere forskellige planer og hvor et konkret udsagn har fæstnet sig i min bevidsthed. I den dialog vi havde, sagde vedkommende til mig: “Uwem, yoga er ikke fitness og astrologi er ikke underholdning” …hvorefter vi talte videre, i en lind strøm af spændende ting vi kom ind, over og rundt om.

Denne sætning er kommet tilbage i min bevidsthed rigtig mange gange, da der er så meget rigtigt i den, som er meget beskrivende for nogle af de måder vi opfatter og oplever det omkring os på – eller bare suger til os, uden at være bevidste om, hvad det egentlig er.

Kan vi for eksempel ikke alle genkalde situationer, hvor vi ser/hører noget, hvor vi faktisk har en mening og holdning med det samme, uden at have kendskab til fakta? Jeg er ikke bleg for at indrømme, at dette faktisk er noget der kan ske (nogle gange i dyb tiltro til kilden eller en følelsesmæssig reaktion), hvilket jeg tror er meget menneskeligt og noget der ligger i vores natur, men der hvor vi kan gøre en kæmpe forskel er, at vi lige træder et skridt tilbage og vælger at iagttage i stedet for at reagerer…så tegner der sig ofte et lidt andet billede, som er meget tættere på virkeligheden.

Nu vil nogen nok sige, at jeg roder lidt rundt i tingene, men vil prøve at komme med lidt eksempler. Er for eksempel programmer med dårlig privatøkonomi til for at uddanne/informere os, eller baseret/tiltænkt som ren underholdning? Er mange historier leveret i tv-nyhederne direkte overleveret, eller “piftet” en smule med den helt rigtige retorik og krydret med noget der skal være med til at skabe debat, frygt, forargelse eller negativitet? Er mængden/kvaliteten af nyheder reelle på de sociale medier og news-sites, eller er der gået “click-bate” i maskineriet?

“Yoga er ikke fitness og astrologi er ikke underholdning”, kan i mine øjne bruges rigtig mange steder, hvor man udskifter de forskellig ord og på den måde, være med til at give os en bedre forståelse og et bedre indblik i, hvad vi hiver ind i vores sind, tanker og dermed vores opfattelse, ved bedre at forstå hvad vi bliver budt.

Vi vælger som individer hver især hvad der er godt – men at kigge grundigt (eller lidt længere) på det der møder os, kan nogle gange give indsigter, vi måske ikke var helt bevidste om.

Lad os åbne øjnene, kigge grundigt på det vi ser, kigge bagom det vi møder, smage efter, reflektere lidt over hvad det betyder for os og være tro mod det vi vælger – men samtidig bevidste, hvis vi vælger at nappe et dårligt tv program eller to, krydret med lidt fake news 😉

Hakuna Matata – and may the force be with us all 🙏🏾🙃

PS: Jeg arbejder til dagligt med fitness, tror på astrologien, har aldrig prøvet yoga (men kommer til det en dag) og underholdning, kan mange gange kaste et godt grin af sig 👍🏾🏋🏾‍♀️☀️

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der anvendes cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse af websitet. Hvis du fortsætter med at bruge websitet, vil vi antage at du er indforstået med det.